Sosyal Medya

Güncel

Ulusalcılardan ‘yeni darbe’ açıklaması

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeni darbe senaryoları bitmek bilmezken, dün Türkiye gazetesinin manşetten verdiği AK Parti hükümetine yönelik yeni darbeyi ulusalcıların yapacağı yönündeki iddia ulusalcıların tepkisini çekti.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında yeni darbe ihtimaline iliÅŸkin ihtimaller tartışılırken, dün Türkiye gazetesinin manÅŸetten yayımladığı yeni darbeyi ulusalcıların yapacağı iddiası ulusalcıların tepkisini çekti. 

“BÄ°R BUÇUK, Ä°KÄ° YIL İÇİNDE YENÄ° DARBE”

Türkiye gazetesi, dün “Yeni darbeyi ulusacılar yapabilir” manÅŸetiyle çıktı. Güvenlik kaynaklarına dayandırılarak Nuri Elibol imzasıyla verilen haberde FETÖ'nün askeriye içinde yeni bir darbeye kalkışacak gücü olmadığını ancak sistemdeki zafiyet sebebiyle baÅŸka kesimlerin darbe giriÅŸiminde bulunabileceÄŸi ifade edildi. Haberde güvenlik kaynaklarının aÄŸzından “Darbe hazırlıklarını tespit edemeyen bir sistem zaafı sözkonusu. EÄŸer bu problem giderilmez, sivil asker iliÅŸkileri Batı normlarında düzenlenmezse bir buçuk, iki yıl içinde ordudaki ulusalcılar darbeye kalkışabilir” ifadelerine yer verildi.

517f349c-7140-4b54-8ef2-4295b76d9c55

AYDINLIK: YAŞ ÖNCESİ NİFAK

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki ‘ulusalcı' kesime yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesi ise Türkiye'nin haberinin Yüksek Askeri Åžura öncesinde ‘nifak' çıkarmak maksadıyla yapıldığını iddia etti. Türkiye'nün dünkü manÅŸetine bugün manÅŸetten cevap veren Aydınlık, “YAÅž Öncesi Nifak Çabası” baÅŸlığıyla çıktı. 

Yüksek Askeri Åžura'ya (YAÅž) kısa bir süre kala, 'TSK'daki ulusalcılar darbe yapacak' kampanyası hızlandı. Yüksek Askeri Åžura öncesinde nifak faaliyetiyle, çeÅŸitli gruplaÅŸmalar olduÄŸu iddiasıyla ABD ile karşı karşıya gelen ve PKK'ya karşı kararlı operasyonlar yürüten Ordu'nun birliÄŸi bozmaya çalışılıyor” denilen haberde daha önce benzer iddiaların FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Michael Rubin tarafından seslendirildiÄŸi belirtilerek ÅŸu ifadelere yer verildi:

Nuri Elibol haberini güvenlik kaynaklarına dayandırıyor. Ama zamanında TSK'daki FETÖ örgütlenmesini dile getirenler ve bu nedenle uzun yıllar hapiste yatmış olan askerler, TSK'daki FETÖ temizliği konusunda aynı şeyleri düşünmüyorlar. 'Ulusalcılar darbe yapacak' haberlerinin Yüksek Askeri Şura öncesinde gazete manşetlerine taşınmasının belli bir amaca yönelik olduğunun açık olduğunu vurgulayan emekli generallerin değerlendirmesi, özetle şöyle:

“FETÖ, Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davaları ile TSK'daki vatansever subayları hapse attı. Kendi adamlarının önünü açtı. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde bu gerçek net olarak ortaya çıktı. Åžimdi birileri yine kumpas peÅŸinde. Bu iddiaları ortaya atanlar çok iyi araÅŸtırılmalı. Asıl amaçları ortaya çıkarılmalı.”

TSK'da özellikle FETÖ'nün etkin olduÄŸu dönemde yükselen ve kritik görevlerde bulunan çok sayıda Albayla ilgili soruÅŸturmanın sürdüğü bir dönemde, 'TSK'da FETÖ kalmadı' iddialarının FETÖ'yü korumak amaçlı olduÄŸunu savunan emekli askerler, hükümete “Yeni kumpaslara alet olmayın” uyarısı yaptılar.

94ce2da8-392c-406d-ae7c-758522b4e9da

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.